Segway huren
Gepubliceerd op 23 juli 2010Door: Michael van Helden
Segway is hét ideale elektronische eenpersoons vervoermiddel binnen grote bedrijven en op bedrijfsterreinen, maar sinds het vervoermiddel is toegestaan op de openbare weg, is het eigenlijk overal waar je je snel op een bijzondere manier wil verplaatsen een ideaal transportmiddel. Bijvoorbeeld ook in steden.
En met de segway specials krijgt het vervoermiddel nog eens extra attentiewaarde, van bewegende infokiosk tot rijdend beeldscherm! Verder is het een attractief instrument om mee te leren omgaan in teambuildingsactiviteiten, personeelsuitjes en workshops. Wat dacht u bijvoorbeeld van een workshop voor uw klanten?
De segway is een zelfbalancerend, elektronisch (door batterijen) aangedreven eenpersoons vervoersmiddel. Uiterst milieuvriendelijk, geluidloos, attractief en innovatief. Het meest bijzondere aan de segway is het vermogen van de machine om zichzelf in balans te houden. Het menselijk lichaam heeft model gestaan voor dit zelfbalancerende transportmiddel.
Segway huren
Ook een Segway huren? Doe uw aanvraag via het Huur.nl contactformulier.
Een segway beweegt door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de segway naar voren en door naar achter te leunen beweegt hij naar achter. De segway blijft in balans ongeacht de snelheid of het gewicht van de bagage die mee vervoerd wordt. Sinds 1 juli 2008 mag dit vervoersmiddel ook op de openbare weg in Nederland.
De segway heeft een maximale snelheid van 20 km/u en legt een afstand af van ongeveer 30 km per batterij. Bedrijven en afdelingen die de Segways nu inzetten zijn o.a. postkamers, loodsmedewerkers, politie, stadstoezichten en beveiligingsbedrijven. Ook de zakelijke forens gebruikt de segway inmiddels voor een snelle, efficiënte en schone verplaatsing door de stad.
Segways van iGo
Wie gebruik maakt van een segway van het merk iGo krijgt vooraf een (vereiste) veiligheids- en rij-instructie. De mogelijkheden om de segway tijdens workshops of teambuildingmomenten in te zetten, variëren van een stadstour, een tour door natuurgebieden, behendigheids- en snelsteronde parcours of bijvoorbeeld een polo-wedstrijd.
De segways van iGo zijn vanaf periodes van 6 maanden te leasen. iGo verzorgt de "experience" (workshops) op elke locatie in de Benelux, variërend van een training plus mini tour tot en met een nachtarrangement.
Verkeersregels
Voor een segway op de openbare weg gelden de volgende verkeersregels:
Minimumleeftijd
Voor het besturen van een segway moet u minimaal 16 jaar zijn. U moet zich in het verkeer hetzelfde gedragen als een bestuurder van een snorfiets.
Plaats op de weg
Met een segway mag u op het fietspad rijden. Ontbreekt het fietspad, dan mag u op de rijbaan rijden.
Maximumsnelheid
De maximumsnelheid is 25 kilometer per uur (Segways kunnen max 20 km per uur).
Verzekering
Een segway moet verzekerd zijn volgens de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (Wam).
Kenteken
Een segway moet een kenteken hebben. Zonder kenteken mag u niet op de openbare weg rijden.
Verlichting
In het donker, bij schemer en overdag bij slecht zicht moet u als bestuurder van een segway voorlicht en achterlicht aan hebben. U mag afneembare en vaste verlichting gebruiken. Uw segway moet ook voorzien zijn van reflectoren.
Helm
Als bestuurder van een segway hoeft u geen helm te dragen.
Rijbewij
Over de auteur: Michael van Helden In het dagelijks leven is Michael actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise. |
Wat een geweldig speelgoed. Hoe zit dat met die batterijduur? Ik neem aan dat optrekken en stoppen meer energie kost dan op cruisesnelheid doorrijden.
betekent dit ook dat je bij intensief gebruik al na 1,5 uur een lege batterij hebt (30km met een snelheid van 20km/u)?
Ik moet nu denken aan de Marcom in de Rai afgelopen jaar. Ik kwam met de fiets aan en een kerel liep met in de hand een segway die hij achter zich aantrok.