Tips bij gereedschap huren
Gepubliceerd op 6 september 2009Door: Michael van Helden
Als klusser hoeft u niet elk gereedschap in huis te hebben. Het meeste gereedschap, zowel eenvoudig als professioneel, kunt u voor tijdelijk gebruik gewoon huren.
In dit artikel geven we een aantal tips.
Denk aan legitimatie
De verhuurder wil natuulijk weten wie de apparatuur meeneemt. Hiervoor is een geldig legitimatie bewijs nodig. Vergeet deze niet mee te nemen.
Neem cash geld of een credit card mee voor de borg
Vaak wordt er een borg gevraagd bij het huren van gereedschap. Zeker als u particulier wilt gaan huren. De borg kan ook gebruikt worden als (deelbetaling op de) schadevergoeding wanneer u het apparaat beschadigd heeft, of als vooruitbetaling achteraf, wanneer u de apparatuur weer retour brengt.
Als u beschikt over een creditcard dan kan dit een praktische methode zijn om de borg 'te betalen'. Het verhuurbedrijf kan op uw creditcard een bedrag reserveren. Bij teruggave van de apparatuur wordt de reservering geannuleerd. Er vindt dan geen transactie plaats en u hoeft het borgbedrag niet direct beschikbaar te hebben. Zeker bij een groter borgbedrag is dit een handige oplossing.
Vraag naar de huurvoorwaarden
Vraag naar de specifieke huurvoorwaarden. Denk aan data en tijdstippen voor ophalen en retour brengen. Wanneer wordt er een extra dag in rekening gebracht. Gelden er additionele kosten als schoonmaakkosten? In welke staat dient het apparaat retour gebracht te worden? Wat zijn de extra kosten wanneer u het apparaat langer wenst te huren?
Check op prijs, kwaliteit en onderhoud
Neem even de moeite om te kijken op websites van andere aanbieders om te kijken of de verhuurprijzen enigszins vergelijkbaar zijn. Wellicht kiest u toch voor een wat duurdere partij, omdat u voor zekerheid en kwaliteit gaat.
Hoe is het gesteld met de staat van het product? Zien de producten er nog representatief uit en zijn deze goed onderhouden? Laat u niet misleiden door foto's op de website. Deze kunnen rechtstreeks van de website van de leverancier zijn overgenomen.
Neem voldoende vervangende onderdelen mee
Veel apparaten zullen bij intensief gebruik snel aan vervangende onderdelen toe zijn. Voorbeelden hiervan zijn een boor, zaagblad of ketting. Zorg ervoor dat u voldoende van deze vervangende onderdelen mee krijgt of koopt. Het is vervelend als u halverwege de klus moet stoppen doordat er iets ontbreekt of versleten is.
Test het te huren product in de winkel
Het is erg vervelend als u op zondag aan de slag gaat met de klus en er dan achter komt dat het gehuurde apparaat niet functioneert. Probeer daarom bij voorkeur in de winkel alvast of alles naar behoren werkt. Vraag eventueel ook om extra zekeringen.
Vraag naar de werking (of tips) van het toestel
De werking van specialistisch gereedschap is niet altijd even duidelijk. Laat u bij de verhuurder goed voorlichten over het gebruik van de machine. Vaak zijn er folders aanwezig over hoe u bepaalde klusjes het best kunt aanpakken. Hierin worden ook tips gegeven over het gebruik van gereedschap. Lees daarnaast de gebruiksaanwijzing goed door om te voorkomen dat u onherstelbare fouten maakt.
Controleer de staat van het apparaat en meld schade vooraf
Het is niet vreemd als verhuur gereedschap beschadigingen heeft. Meestal wordt de apparatuur gebruikt voor flinke klussen waarbij een beschadiging snel optreedt. Om te voorkomen dat u opdraait voor de schade die anderen aangebracht hebben is het goed om vooraf vast te laten leggen waar eventuele schade op het apparaat zit. Zo kunt u later niet voor vervelende verrassingen komen te staan.
Veiligheidsvoorschriften
Zorg voor een goede voorbereid
Over de auteur: Michael van Helden In het dagelijks leven is Michael actief bij webwinkel leverancier Directshop en webwinkel leverancier voor de verhuurbranche Rentpro. Michael is getrouwd en vader van Louise. |
Geen reacties bij dit artikel.